Mégsem lesz Tesco-sztrájk?

A szakszervezet cáfolja a kormánypárti lap hírét a tervezett munkabeszüntetésekről, a Tesco válaszolt, béremelést ígér.

MN
2017. 09. 25. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) cáfolja „a korábban megjelenő félrevezető információkat, amelyek szerint a Tesco nem tartotta magát a megállapodásban foglalt határidőhöz, az ugyanis szeptember 25-e éjfél,” vagyis a mai nap vége. Közleményével az érdekvédelmi szervezet a Magyar Idők cikkére reagált.

A lap azt írta, kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat.

A cikk szerint bizonytalanná vált, hogy egyrészt teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, továbbá hogy a boltok méretével arányosan létszámbővítést hajtanak-e végre a láncnál.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében ezzel szemben a KASZ így fogalmaz: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a cég néhány perccel ezelőtt, a sztrájkbizottságok részére elküldött válaszában leírta, elfogadja a béremelésre vonatkozó követeléseinket, és szeptember 1-től bruttó 179 000 forintra emeli a legkisebb keresetű munkavállalók bérét. A kérésünknek megfelelően elküldtek egy, a munkavállalói létszámra vonatkozó komplex anyagot, amelyet át fogunk vizsgálni, és amely a további tárgyalásaink kiindulópontját képzi majd.” Mint írják, a tárgyalások az eredeti megállapodás szerint, október 2-án, hétfőn folytatódnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.