Mesés fizetés várhat a magyarokra Dániában

Az északi országban bíznak a munkavállalóban, és a magyar fizetés többszörösét fizetik még a képzetleneknek is.

MN
2017. 09. 19. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képzettség és nyelvtudás nélkül is havonta több mint hatszázezer forintot kereshet egy külföldi Dániában, ha egy farmon vállal munkát – derül ki Pénzcentrum cikkéből. A portálnak nyilatkozó Lívia két éve költözött az északi államba, s nem bánta meg. Jelenleg csak részmunkaidőben dolgozik, mert ingyenes nyelvtanfolyamra jár, hogy jobban fizető és kényelmesebb állást találhasson magának.

„Dániában szinte mindenki kijön a fizetéséből, még akkor is, ha minimálbért kap, és albérletet is kell fizetnie” – mondta a Pénzcentrumnak a 28 éves bő, aki szerint nyelvtudás nélkül semmire se megy az ember. Jól jellemzi a dánok hozzáállását, hogy munkaidejét ő maga oszthatta be, a lényeg, hogy elvégezze a kiadott feladatokat, s még a munkaidő-nyilvántartást is maga vezette, amely alapján fizetését kapta.

A fiatal nő arról is beszélt, hogy szintén ott dolgozó élettársával a farmról tovább szeretnének lépni, ezért fontos, hogy mielőbb használható nyelvtudást szerezzenek.

A kettejük fizetéséből félre tudtak tenni havonta, pedig egy nyolcvan négyzetméteres házat bérelnek 3500 dán koronáért, azaz 145 ezer forintért. A fizetésüket soha nem élték fel, és nagyon figyelnek a kiadásaikra is. A nagyobb bevásárlásokat a közeli Németországban szokták megejteni, mert ott minden sokkal olcsóbb.

A mindennapi kiadások mellett az is belefér, hogy rendszeresen hazalátogasson. Arra a kérdésre, tervezik-e, hogy valaha visszatérnek Magyarországra, azt válaszolta: valamikor biztosan, de nem mostanában. A megtakarított pénzükből vettek itthon földeket, azt bérbe adják – így passzív jövedelmük is lesz, amit nem élnek fel, ezt szintén félreteszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.