Ötmillió euróért eladó a luxusjacht, amivel Mészárosék hajóznak az Adrián

Másfél milliárd forintért bárki megveheti a 35 méter hosszú hajót.

MN
2017. 09. 04. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árulják azt az Artemy nevű luxusjachtot, amellyel Mészáros Lőrinc nyaranta hajózik az Adrián – szúrta ki a vízi járművet a Zoom.hu egy adásvételére szakosodott oldalon. A 35 méter hosszú jachtot 5 millió euróért – mintegy 1,527 milliárd forintért – hirdetik. A luxushajón 12 utas és 6 fős személyzet fér el.

A hirdetésből az is kiderül, hogy az Artemy egy 2008-as modell, amelyet 2015-ben újítottak fel, és a sok extrán kívül van benne Trac Zero digitális sebességstabilizátor is.

Augusztus elején a Magyar Narancs arról írt, hogy a jacht a nyár közepén többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén. Akkor Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Lőrinc lánya utazott vele. Tavaly nyáron pedig a felcsúti polgármester nyaralását kapta lencsevégre a lap Zárán (Zadar).

A Magyar Narancs szerint az még mindig nem világos, hogy az Artemyt miként használhatja Mészáros Lőrinc és családja, mert papíron a tulajdonos egy L&L Charter nevű máltai bejegyzésű cég, amely elvileg bérbe is adhatja a jachtot, viszont a máltai regisztráció szerint az Artemyt „pleasure yacht”-ként, vagyis magáncélú hajóként vették nyilvántartásba. Ez pedig azért fontos, mert a máltai rendelkezések szerint a magánhajókat kizárólag a tulajdonosok és vendégeik használhatják.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.