időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Ötmillió euróért eladó a luxusjacht, amivel Mészárosék hajóznak az Adrián

MN
2017.09.04. 05:29

Másfél milliárd forintért bárki megveheti a 35 méter hosszú hajót.

Árulják azt az Artemy nevű luxusjachtot, amellyel Mészáros Lőrinc nyaranta hajózik az Adrián – szúrta ki a vízi járművet a Zoom.hu egy adásvételére szakosodott oldalon. A 35 méter hosszú jachtot 5 millió euróért – mintegy 1,527 milliárd forintért – hirdetik. A luxushajón 12 utas és 6 fős személyzet fér el.

A hirdetésből az is kiderül, hogy az Artemy egy 2008-as modell, amelyet 2015-ben újítottak fel, és a sok extrán kívül van benne Trac Zero digitális sebességstabilizátor is.

Augusztus elején a Magyar Narancs arról írt, hogy a jacht a nyár közepén többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén. Akkor Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Lőrinc lánya utazott vele. Tavaly nyáron pedig a felcsúti polgármester nyaralását kapta lencsevégre a lap Zárán (Zadar).

A Magyar Narancs szerint az még mindig nem világos, hogy az Artemyt miként használhatja Mészáros Lőrinc és családja, mert papíron a tulajdonos egy L&L Charter nevű máltai bejegyzésű cég, amely elvileg bérbe is adhatja a jachtot, viszont a máltai regisztráció szerint az Artemyt „pleasure yacht”-ként, vagyis magáncélú hajóként vették nyilvántartásba. Ez pedig azért fontos, mert a máltai rendelkezések szerint a magánhajókat kizárólag a tulajdonosok és vendégeik használhatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.