Rekordot döntött a fekete péntek az USA-ban

Mintegy 5,03 milliárd dollárért vásároltak az amerikaiak.

MTI
2017. 11. 26. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adobe Analytics, a szoftvergyártó Abode gazdaságkutató intézete azt közölte, hogy az amerikaiak rekordösszegért, 5,03 milliárd dollárért vásároltak pénteken, ami mintegy 17 százalékkal több az egy évvel korábbinál – írja az MTI.

A fekete péntek forgalmára vonatkozó hivatalos adatokat várhatóan hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Az Amazon, a legnagyobb internetes kereskedelmi cég rekordszámú megrendelésről számolt be. Példaként említette, hogy fekete péntek első öt órájában több mint 200 ezer játékra érkezett megrendelés.

Az amerikai kereskedők rendszerint a fekete péntektől karácsonyig terjedő időszakban termelik ki bevételük egyötödét, ezért jelentős árengedményekkel próbálják magukhoz csalogatni a vásárlókat. A nap neve arra utal, hogy az üzletek mérlege ilyenkor fordulhat át a veszteséges „vörösből” a nyereséges „fekete” tartományba.

Az Egyesült Államokban a hálaadást követő nap 1932 óta számít a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetének, amikor hosszú nyitva tartással és rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők.

Magyarországon öt éve – elsősorban az e-kereskedelemben – hódít a fekete péntek. Az előző év áttörést jelentett; akkor derült ki igazán, hogy a koncentrált akciózás még úgy is vonzza a vásárlókat, hogy az átverések kockázata nő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.