Leépítés: 140 magyar dolgozót is elküld a General Electric

Az elbocsátás része a világszerte zajló leépítési folyamatnak, a GE csütörtöki bejelentése szerint összesen 12 ezer dolgozót küldenek el.

MN
2017. 12. 08. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A General Electric (GE) a veresegyházi gyárában foglalkoztatott munkavállalóinak majdnem 8 százalékát, csaknem 140 dolgozót érintő leépítést tervez – idézi az MTI a Világgazdaság értesülését.

Az amerikai cég előző nap bejelentett karcsúsítása világszerte 12 ezer dolgozót érint a vállalat energiatermelési üzletágában.

Lencsés Gergő, a veresegyházi gyár igazgatója a lapnak azzal indokolta a leépítést, hogy a GE energia üzletága stagnáló vagy csökkenő kereslettel számol a következő három évben, ami hatást gyakorol a magyarországi érdekeltségre is.

Az újság úgy tudja, hogy az elbocsátások döntő része a veresegyházi telephelyen történik majd, de néhány dolgozótól a százhalombattai és a budapesti egységénél is megválik a társaság.

Eközben tartanak a GE fényforrásüzletága már korábban bejelentett eladásának előkészületei is, a lépés Magyarországon csaknem ötezer munkavállalót érint.

Mint a lap emlékeztet rá, a GE jelenleg az egyik legnagyobb exportőr Magyarországon, amely teljes termelésének 99 százalékát exportálja. Az elmúlt két évben több mint 124 millió dollárnyi beruházást hajtott végre az országban, ahol 1500 helyi beszállítótól évente 900 millió dollár értékben vásárol árut és szolgáltatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.