Létszámhiány: nyugdíjas-szövetkezetekkel is együttműködik a Tesco

Az elmúlt két hétben néggyel kötöttek megállapodást, de a számuk emelkedni fog.

MN
2017. 12. 08. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugdíjas-szövetkezetekkel is együttműködik a Tesco, hogy ne legyen létszámhiány – írja a Világgazdaság.

A lapnak Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta: a társasági adó és a munkáltatói járulék csökkentése is hozzájárult a bérmegállapodáshoz. „Április óta töltöm be az ügyvezetői tisztséget, azóta megéltünk számos vitát, sőt demonstrációt és sztrájkot is, az utóbbi időben azonban partnerként dolgozunk együtt a szakszervezetekkel: ők is látják, hogy ugyanúgy a munkavállalók érdekeit tartjuk szem előtt. A létrejött megállapodás azt jelenti, hogy idén január óta átlagosan 33,6 százalékkal növekedtek a bérek, ami mögött egy többlépcsős, 11,1 milliárd forintos bérfejlesztés áll” – emelte ki.

Úgy véli, a dolgozói létszám megemelésén túlmutató problémáról van szó, melynek feltárása érdekében a szakszervezetekkel közös munkacsoportokat hoztak létre például a pénztárosok, az árufeltöltők vagy a pultosok leterheltségének vizsgálatára. „Egyrészt adott a piaci környezet, ahol a rekordalacsony munkanélküliség mellett jóval nagyobb kihívás új munkatársakat találni, mint néhány éve, másrészt szembe kellett nézni azzal, hogy a meglévő erőforrásainkkal, így a műszakbeosztással, az óraszámokkal is lehet hatékonyabban gazdálkodni. Magunkba néztünk, javítottunk a működésünkön, illetve a szakszervezeti megállapodással összhangban több száz új kolléga felvétele is megtörtént, bízunk benne, hogy a béremelés is vonzóbbá teheti a Tescót. A toborzásban a meglévő dolgozókat is érdekeltté tettük, a karácsonyi időszakban például 40 ezer forintos bónuszt kapnak, ha az ajánlott személy legalább három hónapig nálunk dolgozik” – mondta.

Hozzátette, hogy a diákszövetkezetek mellett nyitottak a nyugdíjas-szövetkezetek felé is, az elmúlt két hétben már néggyel kötöttek megállapodást, de a számuk rövidesen ennek a többszöröse lehet.

Kitért arra is, hogy a Tesco hosszú távon gondolkodik mind a régióban, mind pedig a magyar piacon. Arra a kérdésre, hogy mekkora forgalombővülést várnak az év végétől, közölte: azt várják, hogy a decemberi forgalom érje el egy normál hónap kétszeresét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.