Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szigorúbb szabályokkal néznek szembe újévtől a taxisok

Lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő.

MTI
2017. 12. 28. 5:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új előírások szerint 2018 elejétől taxiszolgáltatás csak két oldalán két-két ajtós, légkondicionált gépkocsival nyújtható.

A tízéves korhatár az Euro III környezetvédelmi besorolásba, illetve az elektromos motorral közlekedőkre vonatkozik, míg az Euro IV-es besorolású motorral felszereltek esetében csak hétévesnél fiatalabb gépkocsikra adhatnak taxiengedélyt.

Az autókra vonatkozó műszaki előírások között szerepel az is, hogy csak olyan autóval lehet taxizni, amely gumiabroncsainak teljes futófelületén a mintázat magassága a három millimétert eléri.

Követelmény még, hogy minden üléséhez legyen biztonsági öv, a vezetőnél és a jobb oldali első ülésnél beépített légzsák és a blokkolását gátló berendezés (ABS).

Taxizni csak olyan személygépkocsival lehet, amelynek a kormányberendezése a menetirány szerinti bal oldalon van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.