Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Törökország

26 milliárdos tendert nyert Mészáros Lőrinc üzlettársa

Szíjj László érdekeltsége, a Duna Aszfalt az eredeti árat hárommilliárd forinttal haladta meg.

Hava Nikita
2018. 01. 12. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól indul az év Mészáros Lőrinc üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfaltnak – derült ki a pénteki uniós közbeszerzési értesítőből.

A közbeszerzés eredménye szerint Szíjj László cége az eredetileg becsült árnál hárommilliárd forinttal drágábban, 26,3 milliárd forintért építheti az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége. A gyorsforgalmi út kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz.

A Duna Aszfalt ezenkívül elvitt még egy tendert Érden 629 millió forint értékben. A cég feladata útfelújítás, az út teherbírásának növelése lesz az autóbusz-közlekedés bevezetése előtt.

Az Átlátszó.hu a múlt héten összesítette, hogy a kormányközeli vállalkozások mennyi közbeszerzési pénzt nyertek az előző év folyamán. A lap számításai szerint a top tíz cég összesen 2115 milliárdot, és ami ehhez képest még inkább meghökkentő, ebből a top öt kormánybarát vállalat 1963 milliárd forintot nyert el egyedül vagy konzorcium tagjaként. A legtöbb tendert Szíjj László vállalkozásai, a Duna Aszfalt és társai vitték el, összesen 606,5 milliárd forintot, de a most alvállalkozóként is bedolgozó Hódútnak és egyéb hozzá kapcsolódó vállalkozásnak is jutott 284,64 milliárd forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.