Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Ha Ryanairrel utazik, erről feltétlenül tudnia kell

Új poggyászpolitikát vezet be január 15-től az ír fapados légitársaság.

MN
2018. 01. 08. 16:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új poggyászpolitikát vezet be január 15-től a Ryanair – írja a Hvg.hu a társaság közleményére hivatkozva. Eddig ugyanis az ír fapadosnál a kapacitás határáig két poggyászt lehetett ingyenesen a fedélzetre vinni, ám az új szabályok értelmében a második, nagyobb csomagot csak az elsőbbségi beszállás (priority boarding) szolgáltatást megvásárlók vihetik magukkal a gépre.

A változtatásokkal egyebek mellett állítólag a beszállási időt érintő késlekedéseket küszöbölné ki a légitársaság.

Az extra szolgáltatással nem rendelkező utasok csak egy kisebb kézitáskával szállhatnak fel, amelynek mérete 35x20x20 centiméter lehet. A nagyobb táskát le kell adni a raktérbe, ennek azonban nem lesz külön költsége.

A feladott csomagok súlyhatárát ugyanakkor ezzel egy időben 15-ről 20 kg-ra növelik, a szolgáltatás díját viszont 35 euróról 25 euróra csökkentik.

A cég közleménye szerint a változás gyorsítja majd a beszállási folyamatot, miközben elejét veszik a csomagokkal kapcsolatos ügyintézés miatti késéseknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.