Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Milliók mennek el havonta az üresen álló sydney-i konzuli irodára

Havi húszezer ausztrál dollárt fizet a magyar nagykövetség.

MN
2018. 01. 04. 15:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havi húszezer ausztrál dollárt fizet a magyar nagykövetség tavaly szeptember óta egy irodáért egy Sydney belvárosában álló irodaházban, ugyanis itt nyílik majd újra a magyar külgazdasági és konzuli iroda. Ám a canberrai követség honlapja szerint még idén februárban is a lengyel konzulátuson, illetve a South Hungarian Clubban tartják meg a sydney-i konzuli fogadónapokat – szúrta ki az Átlátszó.

Tehát minimum hat hónapig úgy fizeti a magyar állam a bérleti díjat, hogy az irodát még nem használja. Az adatigénylésükre kapott válaszból pedig kiderült, hogy az iroda havi bérleti díja az első évben 19 800 dollár, azaz közel 4,3 millió forint. Az üresen álló irodáért kifizetett összeg hat hónapra így 118 800 ausztrál dollár, vagyis közel 26 millió forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.