Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tizenötmilliárdból épül rendezvénycsarnok és uszoda Nagykanizsán

A tervek szerint a két létesítmény 2019 végére készül el.

MTI
2018. 01. 05. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a kormánnyal kötött megállapodás révén soha nem látott léptékű fejlesztés valósulhat meg a városban európai uniós és hazai források felhasználásával. A két beruházás „történelmi jelentőségű” Nagykanizsa életében, mert az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták megvalósítani – fogalmazott Cseresnyés Péter.

A politikus kifejtette: tavaly december 28-án született az a kormányhatározat, amely döntött a forrásokról. A Modern városok program jóvoltából Nagykanizsán ezek az első jelentősebb fejlesztések, amelyek – a város térségi központi szerepe miatt – nemcsak a helyben, hanem a környező településeken élőket is szolgálják majd.

Dénes Sándor (Fidesz–KDNP) polgármester arról számolt be, hogy a 6,2 milliárd forintból megvalósuló versenyuszoda a jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg. Egy világversenyekre is alkalmas, 50 méteres, valamint egy 25 méteres medence készül, amelyet a legkorszerűbb vízszűrési technológiával, valamint a fenntarthatóságot biztosító hőszivattyús energiarendszerrel látnak el.

A 8,8 milliárd forintból épülő sport- és rendezvénycsarnokban – a mobil lelátókat is beleértve – ötezer néző foglalhat helyet, és a létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni. Olyan mobil színpaddal, valamint fény- és hangtechnikával szerelik fel, amely koncertek és más rendezvények megtartására is lehetőséget ad majd – sorolta a polgármester.

Dénes Sándor elmondta: a két új létesítménynek készen vannak a látványtervei, az idén megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint 2019 végére mindkettő elkészül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.