Az Aldiban bruttó 800 ezer forint felett is kereshet egy boltvezető

A multicég ma tette közzé az egész országra érvényes, egységes bérezési rendszerét.

MN
2018. 02. 07. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbant az Aldi bombája – írta a Hvg.hu annak kapcsán, hogy a multilánc – hazai viszonyokat tekintve – elképesztő bérlistát tett közzé honlapján. Ebből kiderül, náluk egy boltvezető bruttó járandósága – a cafeteriaelemekkel kiegészítve – 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban pedig elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A lista szerint a bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet-utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteriaelemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot, kiegészítve a cafeteriaelemekkel és a BKV-bérlettel.

A biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra ugyanez a bérezés vonatkozik, illetve nekik az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.

A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.

A portál felidézi, januárban derült ki, hogy az Aldi jelentős mértékben emeli a fizetéseket, köröket verve minden versenytársára. A diszkontlánc adott pozícióra országosan ugyanazt a bért kínálja, kivételt csak a kiemelt üzletek jelentenek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.