Brüsszel a magyar családok pártjára állt

Az Európai Bizottság elutasította, hogy kevesebb családi pótlékot kapjanak a magyarok Ausztriában.

MN
2018. 02. 02. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahol a járulékot fizeti valaki, ott jogosult az ellátásra – ezzel utasította el a HVG.hu tudósítása szerint az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős tagja az új bécsi kormánynak azt a javaslatát, hogy az Ausztriában dolgozó kelet-közép-európaiak saját országukban élő gyerekeinek alacsonyabb családi pótlékot folyósítsanak.

Maryanne Thyssen budapesti tárgyalásait követően elmondta: ilyen típusú indexálás nem szerepel az Európai Bizottság javaslatai között sem.

Azoknak azonban csalódni kell, akik azt várják, hogy a brüsszeli testület közbelép, mielőtt az osztrákok csökkentik a magyar dolgozóknak kiutalt juttatást.

„A jelenleg az osztrák parlament előtt lévő javaslatot elfogadása esetén megvizsgáljuk, és ha nem felel meg az uniós szabályoknak, annak megfelelően reagálunk” – mondta a portál érdeklődésére a főbiztos.

Maryanne Thyssen beszélt egy másik, több tízezer magyar munkavállalót érintő kérdésről is: a kiküldetéssel kapcsolatos szabályok módosításáról. A hivatalosan magyar cégen belül, ám másik országon belül végzett munka szabályozásáról tavaly ősszel született megállapodás a tagországokat tömörítő tanácsban, és néhány hónapon belül véglegesítik is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.