Hiába fizetett 17 milliárdot az állam, bérlő maradt

A Hungexpót egy francia tulajdonú cégtől kell visszabérelnie két világeseményre is az államnak.

MN
2018. 02. 06. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Birtokon belül lett bérlő a magyar állam a Hungexpón. A vásárváros pavilonjainak használatáért a katolikus világkongresszus, majd a vadászati világkiállítás idején is fizetni kell – írja a Hír TV online változata.

A Hungexpót üzemeltető céget a 2000-es évek második felében privatizálták a franciáknak, de az Orbán-kormány visszavásárolta a társaságot több mint 17 milliárd forintért. Csakhogy a pavilonokat 2035-ig bérbe adták egy francia tulajdonú cégnek, amelynek az állam kénytelen fizetni, ha a katolikus világkongresszushoz és a vadászati világkiállításhoz használni szeretné a vásárközpontot. Ezt Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója is megerősítette a Hír TV-nek.

A Hungexpo megközelítésén 4 milliárd forintból javíthatnak, ez két villamosvonal meghosszabbítását jelentené.

„Két csarnokkal fogunk kiegészülni, illetve az egyiket alkalmassá tesszük konferenciák befogadására is” – tette hozzá Ganczer Gábor.

Hogy mindez pontosan mennyibe kerül majd, egyelőre nem tudni. A költségeket a francia bérlő és a magyar állam közösen állja majd. A 2020-as eucharisztikus világkongresszus, illetve a 2021-es vadászati világkiállítás rendezési költségei ugyanúgy megemelkedhetnek, ahogy a tavalyi vizes-világbajnokság is megdrágult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.