New York magával rántotta az ázsiai tőzsdét

Nagy gyengüléssel zártak a vezető ázsiai piacok kedden.

MN
2018. 02. 06. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy gyengüléssel zártak a vezető ázsiai piacok kedden, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind komoly mínuszban voltak, de a tőzsdemutatók mindenütt napi mélypont felett álltak a New York-i értéktőzsde előző napi lejtmenete után – írja az MTI.

Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 4,76 százalék csökkenéssel, 21 603,50 ponton fejezte be a napot. Napi legnagyobb vesztesége több mint 7 százalék volt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 4,62 százalékkal gyengült.

A már szintén bezárt tajpeji tőzsde indexe 4,95 százalékkal csökkent, az ausztrál börze irányadó mutatója pedig 3,20 százalékkal süllyedt.

A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 2,84 százalékos, Hongkong 4,22 százalékos, Szöul pedig 1,38 százalékos csökkenést jelzett a hétfői záróértékéhez képest.

Hétfőn a New York-i értéktőzsdén a vezető ipari részvények DJIA indexe hat és fél éve legnagyobb mértékben, 4,6 százalékkal esett.

Kereskedők a gyengülés kapcsán úgy vélekednek, hogy korrekcióra került sor, de nincs ok a pánikra. Ázsia követte New Yorkot, és valószínűleg az európai börzék sem kerülik el a kezdeti nagy veszteséget.

A New York-i tőzsdemutatók hétfői gyengülését részben az amerikai jegybanknak az a múlt heti vélekedése váltotta ki, hogy emelkedik az infláció, ami alapján megnőtt az esélye az újabb kamatemelésnek (valószínűleg márciusban).

A DJIA indexe a hétfői gyengüléssel elvesztette az év eleje óta összegyűjtött teljes nyereségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.