Taxi 2018: egy átlagos fuvar 300-400 forinttal kerülne többe áprilistól

A budapesti taxisok bíznak benne, hogy már két hónap múlva megemelik a tarifákat.

MTI
2018. 02. 07. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti taxisok arra számítanak, hogy már áprilistól emelhetik a tarifákat – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. A távirati iroda beszámolója szerint a lap szerdai száma alapján a taxisok benyújtották javaslatukat a fővárosnak. 10-15 százalékos korrekciót tartanának indokoltnak, egy mérsékelt alap-, kilométer- és várakozásidíj-kiigazítást. Ennek következtében egy átlagos fuvarért 300-400 forinttal kellene többet fizetnie az utasnak.

A díjemelésről és szerkezetéről a főváros dönt majd, a taxisok egyelőre nem kaptak visszajelzést – írja a lap. A legutolsó megbeszélésen abban maradtak, hogy ha a főváros újabb egyeztetést tartana szükségesnek, rövidesen találkoznak.

A jelenlegi tarifákat öt éve állapította meg a főváros, és a taxisok szerint azóta jelentősen nőttek a kiadásaik, a biztosítási díjak például az idén 30-40 százalékkal emelkedtek, illetve drágábbak lettek a szakszervizek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.