Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hárommillióra növelné autói eladását a Mercedes

A modellek számát pedig 40-re kívánják emelni, amiben Kecskemétnek is szerepe lesz.

MTI
2018. 03. 18. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Daimler cég azt tervezi, hogy a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását.

Markus Schaefer, a Mercedes-Benz Cars termelési és beszerzési igazgatója az Automobilwoche című német hetilapnak arról is beszélt, hogy a modellek számát 40-re kívánják bővíteni.

Az illetékes elmondta azt is, hogy három új gyártókapacitást adnak át az évtized végéig: az idei harmadik negyedévtől kompakt modelleket gyártanak a mexikói Aquascalientesben, 2019 végére épül meg a következő gyár Kecskeméten, miközben a cég újabb üzemet tervez építeni Pekingben. A három projekt összesen 3 milliárd euró beruházással valósul meg.

A német autóipari konszern februárban közölte, hogy a tavalyi árbevétele 7 százalékkal, 164,3 milliárd euróra emelkedett. A kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 14 százalékkal, 14,7 milliárd euróra nőtt tavaly, amikor az adózott eredmény 24 százalékkal, 10,86 milliárd euróra emelkedett.

A Daimler arra számít, hogy miközben az értékesítése az idén enyhén emelkedik, a működési eredménye azonban a tavalyi szinten marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.