Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Matolcsy György idősebb fia is jól bevásárolt

200 méteres körzetben már csaknem 600 millió forintos vagyon koncentrálódik a Matolcsy család kezében.

MN
2018. 03. 20. 6:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia is vásárolt egy impozáns ingatlant a II. kerületben, így durván 200 méteres körzetben már csaknem 600 millió forintos vagyon koncentrálódik a Matolcsy család kezében – írja a 24.hu.

Matolcsy Máté és a felesége tavaly november óta lakik a Kondor úton, és a portál szerint azóta itt székel az idősebb Matolcsy fiú egyik cége, az Amur Online Kft. Az ingatlant Matolcsy Máté másik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban. Alig két héttel később, minthogy Matolcsy Ádámé lett a 430 milliós luxusvilla.

A Kondor utcai ingatlant a 24.hu szerint 150 millió forintért hirdették. A 179 négyzetméteres lakórészt az alsó szinten 393 négyzetméternyi, a tulajdoni lap szerint mellékhelyiség toldja meg, amelyben a hirdetés szerint helyet kapott egy biliárdterem, gardróbszoba, konyha, háromállásos garázs, valamint a wellnesshelyiség.

A portál korábban megírta, hogy a jegybankelnök kisebbik fia, Ádám egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik, amit a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vett meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, a Növekedési Hitel Banktól (NHB) vették fel. A 24.hu úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet neki.

Ahogyan Matolcsy Ádám villájánál, az idősebb fiú Kondor utcai ingatlanának megvételénél is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, az NHB segített: 90 millió forintos jelzáloghitelt adott. A 24.hu szerint az ingatlan hivatalos tulajdonosánál, a Mém Műhely Kft.-nél is megjelenik jelzálogbejegyzés. Nagy kérdés azonban, milyen alapon kapott ekkora hitelt az ingatlant megvásároló Mém Műhely Kft., amelynek bevétele az utóbbi években 7 millió forint körül ingadozott, az eredménye a nulla körül, de inkább veszteséget termelt.  

A Magyar Nemzeti Bank nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy nem érzi-e visszásnak az elnök, hogy mindkét fia cégét hitellel segítette unokatestvérének a bankja, ő tudott-e ezekről az ügyletekről, illetve segítette-e anyagilag vagy más módon fiait, hogy érdekeltségeikhez kerüljön a két ingatlan.

Matolcsy Máté a 24.hu-nak azt írta: csak a tulajdonos cég (Mém Műhely) irodája van az ingatlanban, emellett ő, a felesége és a fia használják. Az ikerházfelet több éven át sikertelenül árulták, felújítandó állapotban van, és ehhez képest is alacsonynak mondható áron sikerült megvenni. Matolcsy Máté szerint azért kaptak hitelt ehhez az NHB-től, mert „kis bankként az NHB Bank a kisebb vállalatokat is fontos, komoly ügyfélként kezeli”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.