A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

4,7 milliárd dollár értékben vesznek fegyvert európai országok az USA-tól

Szlovákia 15 darab F–16-os harci repülőgépet is vásárolna.

MN
2018. 04. 05. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többi szóban forgó európai NATO-szövetséges Spanyolország és Nagy-Britannia. A jóváhagyásról a kormány – a közlemény szerint – értesítette az amerikai kongresszust is.

A szlovák légierő jelenleg orosz gyártmányú, MiG–29-es típusú vadászrepülőgépeket tart hadrendben. Ezeknek a gépeknek a műszaki élettartama 2029 és 2035 között lejár – modernizálásukról 2014 tavaszán szerződést kötöttek az orosz gyártóval –, de Pozsonynak gondoskodnia kell a flotta pótlásáról, amire már csak az F–16-osokat gyártó amerikai Lockheed Martin és a JAS–39-eseket gyártó svéd Gripen esélyes.

Az MTI összefoglalója szerint

Márciusban egyébként a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) ismertette jelentését, melyből az derült ki: az Egyesült Államok az utóbbi öt évben megerősítette vezető pozícióját a globális fegyverpiacon a fegyvereladások mintegy harmadával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.