4,7 milliárd dollár értékben vesznek fegyvert európai országok az USA-tól

Szlovákia 15 darab F–16-os harci repülőgépet is vásárolna.

MN
2018. 04. 05. 6:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többi szóban forgó európai NATO-szövetséges Spanyolország és Nagy-Britannia. A jóváhagyásról a kormány – a közlemény szerint – értesítette az amerikai kongresszust is.

A szlovák légierő jelenleg orosz gyártmányú, MiG–29-es típusú vadászrepülőgépeket tart hadrendben. Ezeknek a gépeknek a műszaki élettartama 2029 és 2035 között lejár – modernizálásukról 2014 tavaszán szerződést kötöttek az orosz gyártóval –, de Pozsonynak gondoskodnia kell a flotta pótlásáról, amire már csak az F–16-osokat gyártó amerikai Lockheed Martin és a JAS–39-eseket gyártó svéd Gripen esélyes.

Az MTI összefoglalója szerint

Márciusban egyébként a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) ismertette jelentését, melyből az derült ki: az Egyesült Államok az utóbbi öt évben megerősítette vezető pozícióját a globális fegyverpiacon a fegyvereladások mintegy harmadával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.