Csath Magdolna: Kiegyenlített a magyar gazdaság fejlődése

A KSH adatai szerint az iparban, az építőiparban, a szolgáltatásokban és a kereskedelemben is nőtt a teljesítmény – fejtette ki a közgazdász-szakértő.

Forrás: MTI2019. 11. 17. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiegyenlített növekedés volt a magyar gazdaságban a harmadik negyedévben a GDP-t adó ágazatok között – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Mint kifejtette: a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az iparban, az építőiparban, a szolgáltatásokban és a kereskedelemben is nőtt a teljesítmény, mivel a nyári hónapokban fellendült a turizmus és ipari beruházások is megkezdődtek, bár a pontos arányokat még nem tudni.

Csath Magdolna szerint azért is fontos a kiegyenlített fejlődés, mert az eddigi három negyedévben az átlagos GDP-növekedés 5 százalék volt, így a negyedik negyedévi adatok ezt jelentősen már nem befolyásolják, ezzel kedvező szinten maradhat az uniós átlaghoz való felzárkózás.

Ezt a szakértő azért nevezte lényegesnek, mert ebben a visegrádi országok közül a lengyelekkel együtt az utolsók között van Magyarország.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.