Újraindult az élet Ferihegyen

Péntek este felszálltak az első, Berlinbe tartó Wizz Air-járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Magyar Nemzet
2020. 05. 02. 8:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este felszálltak az első, Berlinbe tartó Wizz Air-járatok a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, ahol az üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a dolgozók biztonságban legyenek. Az utasok betartották a biztonsági intézkedéseket, a személyzet felkészült volt, az ellenőrzés, beszállítás is gördülékenyen zajlott – közölte péntek este lapunkkal a Budapest Airport.

A fővárosi légi kikötőben több intézkedés lépett életbe. A jelenlegi járványügyi helyzetben fokozottan ügyelnek a sorkezelésre, például az utasok közötti megfelelő távolság megtartását padlómatricákkal és információs táblákkal segítik. Az is az utasok biztonságát szolgálja, hogy a terminálon/SkyCourton található székek közül – szintén a biztonságos távolság megtartása érdekében – meghatározott székekre tiltó matricákat ragasztottak. A terminálon kihelyezett automata és pumpás kézfertőtlenítőket folyamatosan töltik, gyakrabban végeznek fertőtlenítő takarítást – sorolta az üzemeltető. Kiemelték: azok a dolgozók, akik a munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

Korábban azt közölték, hogy a Liszt Ferenc reptér az idei évre tervezett 17 millió helyett mintegy 10 millió utasra számít a koronavírus-járvány miatti lezárások és a kereslet csökkenése miatt. Iparági előrejelzések szerint a határok újbóli megnyitása után gazdasági és egészségügyi okok miatt lassú forgalomnövekedés várható, ezért a budapesti légi kikötő utasforgalma valószínűleg sem idén, sem a következő két-három évben nem fogja elérni a korábban prognosztizált 17 milliós, sem pedig a tavaly regisztrált 16 milliós utasszámot. A Wizz Air és a KLM viszont már májusban újranyit pár járatot, és a repülőtér felé már több társaság jelezte, hogy június 17-től ismét közlekedne Ferihegyre.

keretbe

Ne legyen kísérő

A Budapest Airport kéréssel is fordult az utasaihoz. Eszerint egyrészt megköszönik az együttműködést, az elővigyázatosságot és megemlítik, hogy az első járatok utasai a reptér kérésének megfelelően maszkban érkeztek. Emellett figyelembe vették a felhívást, miszerint a terminálépületbe kísérők nélkül lépjenek be. A repülőtér üzemeltetője továbbra is kéri a Budapestről elutazó utasokat, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használják és az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.