Ma már nem elegendő az üdvözlőcsomag és a barátságos fogadtatás

Idén is a változás lesz az állandó az átalakuló munkaerőpiacon. Új stratégiákat kíván meg a távmunka.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 12:10
Successful businesswoman vlogger or coach talking to camera film
Érdemes odafigyelni a hallhatóságra is a beszélgetés során Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alkalmazkodás jellemezte leginkább a munkaerőpiacot tavaly, a járvány megjelenését követően ezért a vállalatokon belül a HR került a frontvonalba.

– Az idén sem várható a munkaerőpiac stabilizálódása, a szakértők szerint 2021-ben is a változás lesz az állandó

– hívta fel a figyelmet Végh József, a K&H HR-igazgatója. Felidézte: az otthoni munkavégzés a virtuális találkozók népszerűségén túl arra is rámutatott, hogy a HR-nek immár olyan eszközökre van szüksége, amelyek a távmunkában is alkalmazhatók.

A toborzás, a beléptetés, a teljesítményértékelés és az elbocsátás eddig mind-mind a személyes találkozásra fókuszált.

A továbbiakban azonban ezeket akár személyes kontaktus nélkül is meg kell tudni valósítani.

Ehhez pedig a technológia lehetősé­gein túl nagy fokú kreativitásra és átgondoltságra van szükség.

A járvány miatt az online interjú után sincs aki üdvözölje az új kollégát: személyes kontaktus híján máshogy kell jó benyomást kelteni
Fotó: 123RF

A munkaerő felvételénél ki kell találni azokat az értékelési szempontokat, amelyek kiválthatják az új munkavállalóból az első, személyes jó benyomást.

Az új alkalmazottak beléptetésénél a barátságos fogadtatás és üdvözlőcsomag helyett immár olyan digitális megoldásra van szükség, amivel jól átadhatók a cég értékei.

Az eddig spontán kialakult napi beszélgetések helyett a munkatársak közötti kapcsolat tudatos támogatására is szükség van. A vezetők részéről pedig a korábbi, nagy fokú személyes kontroll helyett a bizalomra és az elvégzett feladatok minőségére épülő teljesítményértékelés lehet a cél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.