időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Megjelent a kormányrendelet a vállalkozások megsegítéséről

Magyar Nemzet
2021.02.02. 22:10
Megjelent a kormányrendelet a vállalkozások megsegítéséről

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a bajba jutott cégek megsegítéséről szól. Ebben az áll, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok által megítélt bértámogatást – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – előlegként kell a munkaadónak folyósítani. Ezt korábban utólag lehetett igénybe venni, most a rendszer előfinanszírozó lett.

A közlönyben az is olvasható, hogy ha a támogatásra a munkaadó bármely okból már nem vagy nem teljes egészében jogosult, azt haladéktalanul be kell jelentenie a határozatot hozó fővárosi és megyei kormányhivatalnak. A munkaadó a támogatás időtartamának utolsó napját követő második hónap végéig igazolja, hogy a részére folyósított támogatásra jogosult volt. Amennyiben ezen időpontig az érintett nem vagy csak részben igazolja a jogosultságát, akkor a folyósított összeg azon részét, amelyet jogosulatlanul vett igénybe, vissza kell fizetnie. Ha a munkaadó a visszafizetési kötelezettség megállapításától számított harmincadik napig ennek eleget tesz, akkor nem kell bírsággal számolnia.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.