Rekordforgalom a balatoni hajózásban

A múlt év első nyolc hónapjához viszonyítva húsz százalékkal többen utaztak a balatoni hajókon idén augusztusig.

2021. 09. 11. 19:30
A Bahart Szent Miklós hajója Forrás: Bahart
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól zárta a nyarat a balatoni hajózás: a múlt év első nyolc hónapjához viszonyítva húsz százalékkal többen utaztak a balatoni hajókon. Az utasok száma 75 ezerrel haladta meg a múlt nyárit, így a hajózási szezon kezdete óta 450 ezren választották egyedülálló élményt nyújtó szabadidőeltöltésként a hajózást – áll a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) lapunknak küldött közleményében. 

Változatlanul a 130 éves Kelén, a Bahart nosztalgiaflottájának vezérhajója a legnépszerűbb     Fotó: Bahart

A legtöbben, 125 ezren Fonyód és Badacsony között utaztak, a Siófok–Füred–Tihany útra 123 ezren váltottak jegyet, a boglár–révfülöpi járatokon 28 ezer, a balatonföldvár–tihanyin 23 ezer nyaraló élvezte a hajózás örömeit. A séta- és programhajókat augusztus végéig 123 ezren választották, a kisgyerekek és szüleik részére indított varázshajóknak hatezer utasuk volt. 

Csúcsra járatta a Bahart a kompokat is: a nyár végéig 1,130 millió személyt 356 ezer járművet és 89 ezer kerékpárt szállított Szántód és Tihany között a hajózási társaság négy hatalmas átkelőhajója. 

Ezzel a kompforgalom az utasszámot tekintve 3,4, a járművek számát alapul véve 7,8 százalékkal volt erősebb a 2019. évinél. A kerékpárosok közül minden eddiginél többen rövidítették le az északi és déli part közötti utat, és ahelyett, hogy megkerülték volna a Balaton keleti medencéjét, a kompon vitték magukkal a kétkerekűt. A bringájukkal együtt utazók száma idén nyáron 24,9 százalékkal volt magasabb a 2019-es évinél.

Borítókép: Bahart

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.