Varga Mihály: Hatszázmilliárd forint támogatást jelent az szja-visszatérítés

A kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 10:13
Család otthon
Család otthon Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családi adóvisszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint és összesen több mint hatszázmilliárd forintos támogatást jelent – hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében. Varga Mihály a távirati iroda összefoglalója szerint kiemelte: 2022. február 15-ig minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját. 

A visszatérítés a szülők jelentős részének esetében automatikus, azoknak azonban, akiknek az adataival nem rendelkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), nyilatkozniuk szükséges december 31-ig – jegyezte meg.

Varga Mihály hangsúlyozta: a visszaadó-nyilatkozatot már kétszázezren kitöltötték.                         Fotó: Bach Máté

Az úgynevezett visszaadó-nyilatkozatot annak kell kitöltenie, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja; továbbá ebbe a körbe tartoznak a katás vállalkozók, a várandós nők és házastársaik, a rokkantsági járadékban részesülők, a családi kedvezményt érvényesítő hozzátartozók és azok, aki máshova kérik a kiutalást, mint ahova a családi pótlék érkezik. A visszaadó-nyilatkozatot a miniszter tájékoztatása szerint már 200 ezren kitöltötték.

Varga Mihály elmondta: 

a kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek.

A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.