Ingyenes mentőmellények a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától

Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítják fel a mentőmellényállványokat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 05. 17:00
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ingyenes mentőmellényeket biztosít strandokon és kikötőkben
Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenesen bizosít mentőmellényeket strandokon, kikötőkben a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Az első mentőmellényállványt, amelyet Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon fognak felállítani, a március 3-án elkezdődött Budapest Boat Show-n mutatták be.

– Régi álmunk vált valóra – fogalmazott a bemutatón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. – Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítjuk fel a mentőmellényállványokat. A rajtuk található mentőmellényeket bárki ingyenesen használhatja. A célunk az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogyan a cipőt is felveszik. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet. 

Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebbek. – Egy szaladgáló kisgyerek nagyon könnyen belesik a kikötő mély vizébe, egy stégről a folyóba vagy a vízibicikliről egy strandon, és pillanatok alatt elmerülhet. Ezt akadályozzák meg a szülők, ha mentőmellényt adnak a gyermekükre. Ebben segítünk az állványainkkal – mondta Bagyó Sándor.  

 A szakszolgálat a napi életmentő és balesetellátó munkája mellett legfontosabb feladatának a prevenciót és az edukációt tartja. Újabb és újabb módokon igyekszik eljutni a lehető legtöbb emberhez azokkal az üzenetekkel melyek tudatosabb, biztonságosabb vízhasználatra, sportolásra, pihenésre sarkallják az embereket, a mentőmellényállványok elhelyezése is ezt a folyamatot segíti. A Kürt Zrt. vállalta elsőként, hogy csatlakozik a projekthez, az első állvány örökbefogadásával – ismertette Bagyó Sándor.

Az állványok egy nagy mentőmellény formát mintáznak, figyelemfelkeltők és egyben figyelmeztetők is. Ezekben a térszobrokban 12 különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyeznek ki. Az állványokon a „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!” feliratok olvashatók. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatók kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy a helyükre tegyék vissza ezeket az eszközöket – áll a szakszolgálat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Borítókép: A mentőmellényállvány a Budapest Boat Show-n (Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.