Az Aldi bezárja üzleteit Dániában

A fennmaradó boltokat a következő év folyamán bezárják vagy értékesítik.

Horváth Éva
2022. 12. 10. 16:21
Aldi Nord Forrás: Aldi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aldi mintegy 45 év után kivonul Dániából. Ezt a diszkont péntek este jelentette be versenytársával, a Rema 1000-rel, amely a 188 dán Aldi-fiókból 114-et vesz át. Megállapodás született az átvételről, amit még jóvá kell hagyniuk a dán versenyhatóságoknak – írja a Spiegel.hu. 

A német diszkont 45 éve indult az első dániai fiókkal, mostanra  kivonul az országból. Ez 188 fiókot és 2800 alkalmazottat érint.

A fennmaradó Aldi üzleteket ezért a következő év folyamán bezárják vagy értékesítik. Az országban dolgozó mintegy 2800 Aldi-alkalmazottból mintegy 1600-at a Rema vesz át.

Az Aldi 1977-ben nyitotta meg Dánia első diszkontüzletét, és a cég szerint ez inspirálta a Rema 1000-et, hogy két évvel később a norvégiai Trondheimben nyissa meg első üzletét. Az első dán Rema-ágat 1994-ben alakították ki.

Az Aldi Nord Group az összes piacon végzett tevékenység alapos vizsgálata után hozta ezt a nehéz döntést, hogy kilép a dán piacról

 – idézte a közös közleményben a Spiegel.hu az Aldi Denmark ügyvezető igazgatóját, Finn Tangot. A két fél megállapodott abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.

Borítókép: Negyvenöt év után vonul ki az Aldi Dániából  (Fotó:Aldi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.