Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jövőre szabadulhat a milliárdos csalássorozat főkolomposa

Hónapok kérdése és elhagyhatja a fegyházat Magyar Péter bizalmasának, S. Máriának a bűntársa, aki egy egész országot behálózó, sokmilliárdos kárt okozó bűnszervezet vezetője volt. Az ügyben indult eljárás iratai szerint a nő és a bűnbanda irányítója szoros kapcsolatban álltak egymással.

2024. 05. 18. 10:35
Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az ügy kirobbanása után sok időt töltött letartóztatásban és házi őrizetben, illetve már hosszú évek óta tölti a rá kiszabott szabadságvesztést, jövőre szabadulhat a fegyházból F. Attila, egy nyolcmilliárdos csalássorozat kitervelője – tudta meg a Magyar Nemzet. A tizenegy évre ítélt férfi annak a piramisjáték-hálózatnak volt a csúcsán, amelynek országszerte megszámlálhatatlan károsultja volt. Az átvert emberek között volt számos celeb és alvilági figura, de az ügy irataiból az is kiderül, hogy egy ismert magyar milliárdos testvére is áldozatul esett a csalásnak. 

A bűnügy szálai a 2010-es évekig nyúlnak vissza, amikor F. Attila testvérével elkezdte kiépíteni a bűnszervezetet. Az ikerpár által irányított bűnbanda közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat tíz-harminc százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki.

Azt a Metropol írta meg elsőként, hogy a csaló banda tagjaként Magyar bizalmasa és legszűkebb stábjának tagja éveket ült börtönben. A nő nem mellesleg Magyar Péter élettársának az édesanyja, aki az eljárás adatai szerint közvetlen kapcsolatban állt F. Attilával. .

Hozzátesszük, a bíróság azt is kimondta, hogy S. Mária okozta egy károsultra vetítve a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki. A Fővárosi Ítélőtábla összegzése alapján a nő összesen 358 millió forint kárt okozott. 

Borítókép: Magyar Péter és S. Mária (Fotó: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.