Többet már nem fog hallani az AstraZenecáról, meg is indokolták, miért

Az AstraZeneca brit–svéd gyógyszergyártó vállalat szerdán bejelentette, a megcsappant kereslet miatt kivonja a piacról a koronavírus ellen kifejlesztett vakcináját.

Forrás: MTI2024. 05. 09. 12:55
Ungvár, 2021. augusztus 4.
Holland gyártmányú, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcináját tartamazó dobozt bont fel egy orvos középiskolai tanárok oltása elõtt egy ungvári középiskolában 2021. augusztus 4-én.
MTI/Nemes János
Fotó: MTI/Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Vaxzeveria néven forgalmazott vakcina gyártását és eladását leállították. Megjegyezték, a piacon már újabb, a koronavírus különböző variánsai ellen kifejlesztett vakcinák jelentek meg, így az AstraZeneca oltóanyaga iránti igény megszűnt.

Független becslések szerint csak a forgalmazás első évében több mint hat és fél millió életet mentett meg a vakcina, és több mint hárommilliárd dózist adtak be világszerte

– áll a közleményben, melyben kiemelik, hogy a vállalat munkáját számos kormány ismerte el világszerte. Alig egy nappal korábban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) visszavonta a vállalat által gyártott vakcina engedélyét.

A Vaxzeveriát 18 éveseknek és annál idősebbeknek engedélyezték, két, 12 hét különbséggel beadott dózisban. Néhány országban emlékeztető oltásként is használták.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.