Kiderült, hogy mekkora jutalmat kapnak a MÁV-csoport dolgozói

A rendkívüli intézkedés több mint 33 ezer munkatársat érint.

2024. 07. 29. 10:18
Illusztráció Fotó: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki. Szeretném, ha tudnák, hogy a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítása mellett – amelyet egy tízéves fejlesztési program keretében megkezdtünk – most is hálásak vagyunk a kitartásukért” – írta a közösségi oldalán Lázár János építési és közlekedési miniszter. A tárcavezető így folytatta:

Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők…  a MÁV-csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot. Ennek a több mint 33 ezer (!) kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, Szép-kártyára utalt összeggel szeretnénk köszönetet mondani.

Lázár János jelezte azt is, hogy ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. Szerinte a valódi és tartós megoldás a tízéves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak.

„Ezt a munkát is elvégezzük! Augusztusban tehát fizetéskiegészítés a MÁV-nál, és nagy bejelentések a minisztériumban. Sínre tesszük a dolgokat!” – írta a miniszter.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.