Bejelentést tett Lázár János, jutalmat ad a MÁV dolgozóinak

Egyszeri jutalmat kapnak augusztusban a frontvonalban dolgozók, mert helytálltak az elmúlt hetekben.

2024. 07. 26. 19:10
LÁZÁR János
Lázár János Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki kell értékelnünk, mit hozott a tarifareform, hol van szükség módosításokra – közölte Lázár János a közösségi oldalán. Az építési és közlekedési miniszter azt is megosztotta, hogy a munkatársai és a családja más-más okból szokták nehezményezni, hogy néhány napnál tovább nem képes pihenni. Főleg akkor, ha „térdig állunk a feladatokban – a MÁV-csoport esetében pedig derékig”.

Tudom, hogy az extrém hőség okozta kihívásokkal szemben a MÁV megörökölt, de már 20 éve is ósdi infrastruktúrája és járműállománya sokszor rogyott meg az idei nyáron is

– írta Lázár János. Hozzátette: ha nincsenek a kiváló MÁV-os kollégák, talán a padlón is marad.

A miniszter az utasoktól elnézést kért és megköszönte a türelmüket. A vasutas, buszos kollégáknak pedig a háláját fejezte ki, amiért ilyen körülmények között is állják a sarat, megküzdenek az új bérletek miatt megnövekedett utasforgalommal, a lejárt szavatosságú pálya és járműflotta okozta műszaki problémákkal, és nem utolsósorban a rendkívüli hőséggel.

Megbecsülésemet fejezem ki nekik, de nem csak erkölcsi értelemben: augusztusban egyszeri fizetéskiegészítéssel fogjuk megköszönni a frontvonalban szolgálatot teljesítőknek a kitartásukat

– jelentette be Lázár János. 

Majd jelezte: ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása. Amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak is.

„Augusztusban nagy döntésekkel és bejelentésekkel folytatjuk”

– ígérte.

Borítókép: Lázár János (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.