Az angol turistákat nem csak a bulinegyed vonzza

2020. 01. 17. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre megtudhatjuk, igaz-e, hogy Budapest a bulituristák országa, és a britek többsége jellemzően legénybúcsúra, baráti szórakozásra, hétvégi mulatozásra érkezik-e a magyar fővárosba, amely közvélekedés régóta megosztja a helyieket. Bauer Zsófia szociológus és Mezei Márk kommunikációs szakember azt térképezte fel a közös kutatásban, hogy milyen magyarországi turizmussal kapcsolatos beszélgetések voltak jellemzők tavaly a szigetországban, és mik jelentették a legfontosabb témákat, aminek eredményeképpen az ott lakók hozzánk váltották meg a repülőjegyeiket.

A tavalyelőtt összesen mintegy 200 milliárd forintot elköltő külföldi turisták közül az Egyesült Királyságból érkező vendégek évek óta szerepelnek a legfontosabb küldőpiacok listáján. A kutatók megfigyelték, hogy az angolok decemberben többet beszélgetnek utazásról, a legtöbben ilyenkor tervezik a következő évi pihenést vagy az év utolsó programjait.

Magyarország kifejezetten népszerű téma az egészségturizmus miatt, nagyon sokan elsősorban fogászati kezelések céljából utaznak ide Angliából, de jellemző, hogy egy-egy komplexebb ellátást vidéki vagy főváros közeli vakációzással kötnek össze. A családos, szabadidős utazók körében a klasszikus látványosságokról beszélgetnek a legtöbbet, a nevezetességek mellett kiemelten fontos számukra, hogy legyenek szervezett városnéző séták az itt-tartózkodás alatt. Szívmelengető a vendéglátóknak, hogy az ideérkezők kifejezetten nyitottak Magyarország múltjára, rengetegen jönnek azért, hogy ellátogassanak a történelmi helyszínekre, nemzeti emlékhelyeinkre, valamint az is meglepően sokakat motivál, hogy saját családjuk múltját kutassák fel hazánkban. Híres fürdőink a briteket is leveszik a lábukról: az utazókat ­jellemzően lenyűgözi az ország fürdőkultúrája, amelynek megismerése után általában szórakozást és lazítást terveznek.

Témánál vagyunk: a bulinegyed még mindig népszerű az angol fiatalok körében, számos beszélgetés alkalmával a mai napig felmerül a Budapestre szervezett legény- és leánybúcsúk gondolata. Ezeknek a helyszíne azonban már régen nem korlátozódik a budapesti belvárosra, hanem népszerű desztináció a Balaton, az egyes borvidékek vagy a különféle fesztiválok.

Gasztronómiánk is csábító, ezen belül a legtöbben borvidékeinkre kíváncsiak. Érdekesség, hogy a brit focirajongóknak jó ideje folyamatosan témája a nyári 2020-as Európa-bajnokság, illetve a budapesti helyszínen rendezett meccsek köré szervezett utazásuk – a sportturizmus egyébként is az egyik legnépszerűbb témája a briteknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.