Cseresnyés Péter: A kiskereskedelmi forgalom 75 hónapja folyamatosan emelkedik

Az államtitkár hozzátette, a kiskereskedelmi forgalom növekedését 2013-2014 óta a tartós fogyasztási cikkek vásárlása alapozza meg.

Forrás: MTI2019. 11. 06. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiskereskedelmi forgalom már 75 hónapja nő, ami azt mutatja, hogy az emberek az eddig elhalasztott vásárlásaikat pótolják, a bérek emelkedésének köszönhetően pedig a következő időszakban is folytatódni fog ez a tendencia – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva szerdán az M1 aktuális csatornán.

A KSH szerdai közlése szerint szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva az augusztusival megegyezően, 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, a nyers adat szerint 6,3 százalékkal nőtt.

Cseresnyés Péter hozzátette, a kiskereskedelmi forgalom növekedését 2013-2014 óta a tartós fogyasztási cikkek vásárlása alapozza meg.

Kiemelte, ez több tényezővel is magyarázható: a magyar gazdaság évről évre jobban teljesít, az ország az elmúlt két évben 5 százalék körüli gazdasági növekedést ért el. Bővül a foglalkoztatás, 800 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. Mindezekkel együtt a bérek is emelkednek, az átlagbér, szintén 2010-hez viszonyítva, 80 százalékkal nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.