Erősíteni kell a magyar mezőgazdaságot

Az agrárium teljesítménye tavaly elérte a 2720 milliárd forintot, a nemzetgazdaság első féléves külkereskedelmi többletének pedig 54 százalékát adta, ez közel 1,7 milliárd euró volt.

Fellegi Tamás Péter
2019. 10. 30. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdaság teljesítménye tavaly elérte a 2720 milliárd forintot, a nemzetgazdaság első féléves külkereskedelmi többletének pedig 54 százalékát adta, ez közel 1,7 milliárd euró volt – ismertette Nagy István agrárminiszter kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Jelezte: az ország termelékenységének jó mutatója, hogy hazánkban 1519 euró az egy hektárra jutó kibocsátás, a hazánkkal együtt az unióba lépett országokban 1380 euró, a régiekben pedig 2593 euró. Nagy István elmondta, hogy a versenyképesség javítása érdekében a szaktárca kiemelten kezeli az előleg támogatások kiszámítható és zökkenőmentes kifizetését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.