Hamar magára talált a magyar gazdaság

A gazdaság-újraindítási akcióterv végrehajtásával az idei évben 4,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság teljesítménye – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter.

Forrás: Facebook/Varga Mihály2021. 03. 02. 11:38
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azzal számolunk, hogy a gazdaság-újraindítási akcióterv végrehajtásával az idei évben 4,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság teljesítménye” – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán arra reagálva, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ma közölte a magyar gazdaság tavalyi teljesítményének részletes adatait.

Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság hamarabb magára talált, mint a 2008-as válságot követően. Ennek két fő oka van a tárcavezető szerint:

  • Az elmúlt tíz év munkájának köszönhetően jelentősen erősebb állapotban érte Magyarországot a válság.
  • A kormány nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel, munkahelyteremtéssel, beruházás-ösztönzéssel kezeli a válságot.
  • Fotó: Varga Mihály / Facebook

    A tárcavezető a statisztikai hivatal jelentéséből a főbb számokat kiemelve jelezte:

  • A magyar gazdaság 5,1 százalékos visszaeséssel ellenállóbbnak bizonyult a -6,4 százalékos uniós átlagnál.
  • A gazdaság teljesítményéhez leginkább az ipar járult hozzá: a tavaszi lezárást követően a kibocsátása folyamatosan emelkedett és az év utolsó négy hónapjának mindegyikében meghaladta a tavalyi szintet.
  • A beruházások növekedése is segítette a gazdaság védelmét: a beruházási ráta 27,5 százalék volt, amely európai összehasonlításban is magasnak számít.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.