Hétfőtől igényelhető a kamatmentes gyorskölcsön az MFB-pontokon

Megjelentek a hitelprogram pontos részletei, amely a járvány által leginkább sújtott ágazatoknak biztosít kedvezményes forrásokat és segíti az újranyitást.

Horváth Éva
2021. 03. 04. 15:35
null
A nulla százalékos, kedvezmémyes kölcsön az MFB Pontok országos hálózatában bárhol igényelhető hétfőtől Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét március 8-tól igényelhetik a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásai. A kedvezményes konstrukció forrást biztosít a cégek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségeinek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására. A gazdaság újraindítási akcióterv részeként startoló hitelprogram az MFB-pontok országos hálózatának valamennyi egységében elérhető. Így az érintett, elsősorban mikro- és kisvállalkozások vállalkozások praktikusan a székhelyükhöz legközelebbi helyen juthatnak hozzá az 1–10 millió forint közötti forráshoz.

Az MFB-pontok hálózatát a Takarékbank, a Budapest Bank, az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjai alkotják

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramot elsőként a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások, illetve egyesületek igényelhetik. A termék a teljes futamidő alatt fix nullaszázalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek, azaz kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj. A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idővel igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalékos előleg folyósításával. A program keretösszege 100 milliárd forint.

A legfontosabb feltételek közé tartozik – hívja fel közleményében az MFB –, hogy

a hiteligénylőnek lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie a 2019. évre vonatkozóan, illetve 2019. 01. 01-jétől a vállalkozás főtevékenységeként kell bejegyezve lennie a termékleírásban előírt TEÁOR szerinti tevékenységek valamelyikének. Kizáró tényező, ha az igénylő 2019. évi lezárt teljes (12 hónapos) üzleti éve veszteséges.

Az előzetes igényfelmérés szerint a minimum tízezer vállalkozás kaphat a szóban forgó hiteltermékkel kézzelfogható segítséget.

A fejlesztési bank a tájékoztatóban kiemelten hangsúlyozza, hogy a hitelprogram országosan elérhető, tehát Budapesten és Pest megyében is igényelhető. A hitelkérelmeket az MFB-pontok hálózatában – a Takarékbank, a Budapest Bank, az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban – nyújthatják be a vállalkozások, az érintett bankfiókok listája elérhető a www.mfb.hu oldalon.

Az első körben kedvezményezett tevékenységek TEÁOR-kódjait tartalmazó lista és a hitelprogram részletes termékleírása a Magyar Fejlesztési Bank honlapján, a program termékoldalán érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.