Jelentős tervekről számoltak be a tőzsdei vállalatok

2020. 02. 19. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgalmas volt kedden a tőzsdei cégek élete, a BÉT világából több közlés is érkezett. – Csatlakozott a 4iG Nyrt. az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció), amely 78 nemzetközi és hazai cég, továbbá egyetemek, kutató­intézetek, szakmai és közigazgatási szervezetek részvételével működik 2018 óta –közölte hazánk egyik vezető tőzsdei IT-vállalata. A 4iG straté­giai célja, hogy nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pél­dául agrárium vagy közigazgatási informatikai rendszerek –, ahol már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkeznek – fogalmaznak.

Folytatódik a Balaton-felvidék egyik legnagyobb környezetszennyezésének 2009 óta tartó felszámolása, a soron következő lépés szerint megújulhat a Séd-Nádor csatorna 2,5 kilométeres szakasza. A környezeti károk felszámolását 2009 óta a balatonfűzfői Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. végzi, ezúttal kiegészítő vízépítési munkákra van szükség. A mederrendezési és műtárgyépítési feladatokat az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. végezheti mintegy 251 millió forintból.

A tulajdonosváltás óta nagy médiafigyelemmel kísért balatonvilágosi Club Aliga területén már elindultak a munkálatok, az évtizedek óta elhanyagolt, sok esetben balesetveszélyes épületek elbontása és a zöldterület rekultivációja mellett megkezdődik az üdülőterület teljes körű korszerűsítése is. Erről a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. adott tájékoztatást. Az értékmegőrző beruházás során már az idei főszezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete, a tervek szerint pedig a Club Aliga erősen leromlott állapotú szálláshelykínálata is megújul: egy 150-200 szobás, 3-4 csillagos, egész évben működő szállodát építenek 2023 végéig, több milliárd forintos beruházással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.