Megalakul az egyesült Takarékbank

Magyar Nemzet
2019. 09. 04. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Takarék-csoporthoz tartozó takarékszövetkezetek (a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a Centrál Takarék Szövetkezet, a Dél Takarék Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a Korona Takarék Takarékszövetkezet, az M7 Takarék Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet), valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. hétfői küldött-, illetve közgyűlésein a tulajdonosok jóváhagyták egyesülésüket a Takarékbank Zrt.-ben.

Az új, országos, univerzális kereskedelmi bank novembertől mintegy 1,1 millió ügyfelet szolgál majd ki, 2300 milliárd forintot közelítő mérlegfőösszegét tekintve az ötödik legnagyobb pénzintézetként az ország legkiterjedtebb fiókhálózatát működtetve. A korábbi takarékszövetkezeti tagoknak megéri akár közvetlen részvényesként, akár a Takarék Egyesült Szövetkezeten keresztül közvetett tulajdonosként részt venni a takarékszektor megújulásában – részletezte a megoldási lehetőségeket a döntésről szóló közlemény.

Az új, egyesült Takarékbank Zrt. megőrzi a magyarországi takarékszövetkezetek másfél évszázados tradícióit – hangsúlyozták, kiemelve: a nagybank pénzügyi és nem pénzügyi szolgáltatások egész sorát nyújtja a helyi közösségek és a helyben élő generációk számára, támogatja a közösség érdekeit szolgáló vállalkozásokat, speciális hitel- és megtakarítási termékeket kínál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.