Sokszorozódhat a kibertámadások száma az otthoni munkavégzés miatt

Újra nőhet a kibertámadások száma, mert a koronavírus-járvány miatt ismét egyre többen dolgoznak otthonról, az otthoni hálózatok pedig általában kevésbé biztonságosak, mivel nem munkavégzésre lettek felállítva – közölte Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja rendezvény alapítója.

Forrás: MTI2020. 09. 07. 10:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő azt mondta, hogy tavasszal is emelkedett az informatikai biztonsági incidensek száma, erőre kaptak a leterheléses és a felhasználók becsapásán alapuló támadások.

A hackerek a járvány okozta bizonytalanságot használják ki, például a károkozókat tájékoztató üzenetekbe csomagolják – mondta.

Keleti Arthur azt javasolta, hogy aki teheti, az a sajátja helyett a munkaadótól kapott eszközön dolgozzon, a munkára használt eszközt pedig ne használja magánéleti célokra. De érdemes az otthoni hálózatot is biztonságosabbá tenni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.