Tovább közlekedik a mai naptól a balatoni komp

2021. 02. 19. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbinál egy órával tovább jár mától március 11-ig a balatoni komp, Szántódról az első járat reggel 7-kor indul és este 6-ig óránként várja az utasokat, a tihanyi révből az első komp reggel negyed-8-kor, az utolsó este negyed 7-kor hagyja el a kikötőt. A komp nyolc perc alatt teszi meg a Szántód és Tihany közti utat, ez idő alatt mint azt korábban megírtuk kötelező az arcmaszk viselése, és az utasoknak ajánlatos a személykocsijukban maradni. A teljes árú kompjegy változatlanul nyolcszáz forint, a személygépkocsi-fuvarért 1900 forintot kell fizetni, a kerékpár tarifája négyszáz forint maradt áll a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) honlapján. A hatévesnél kisebbeknek nem kell kompjegyet váltani, a 6–14-éves korúak és a 14–18 évesek ötvenszázalékos kedvezménnyel, a 18 évesnél idősebbek diákigazolvánnyal ugyancsak féláron utazhatnak az átkelőhajón. Továbbra is ötvenszázalékos kompjegyár-kedvezmény illeti meg a nyugdíjasokat, és még ennél is kevesebbet kell fizetnie a legalább három gyerekkel utazó nagycsaládosoknak. Mint megírtuk, 2021-ben annak ellenére sem emel jegyárat a Bahart, hogy 2020-ban nyolc százalékkal kevesebben utaztak a szántód–tihanyi kompon, az átkelőhajóra hét százalékkal kevesebb gépkocsi gurult fel, a kerékpárjukkal utazók száma viszont 25 százalékkal emelkedett. A múlt évben csúszott a balatoni hajózási szezonkezdés, és bár a Bahart menedzsmentje bizakodó, a Covid-járvány miatt idén is kérdéses, ki fut-e majd az első hajó húsvétkor a siófoki kikötőből. A balatoni vitorlásparkolók némelyikében viszont már feltűntek a kikötőzár mielőbbi feloldásában reménykedő hajósok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.