Újabb eljárás indult Magyarország ellen

Magyar Nemzet
2019. 03. 08. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított 15 tagállam, köztük Magyarország ellen, mert azok nem tettek eleget a kötélpálya-létesítményekre, az egyéni védőeszközökre és a gáz halmazállapotú tüzelőanyag égetésével üzemelő berendezésekre vonatkozó harmonizált uniós szabályok szerinti kötelezettségeiknek – közölték a távirati irodával.

Az uniós bizottság úgy tájékoztatott: a közösségi termékszabályok értelmében a tagállamoknak szankciókat kell megállapítaniuk, hogy visszatartsák a gazdasági szereplőket a szabályszegéstől, ezekről tavaly március 21-ig kellett értesíteniük az EB-t. Magyarország mellett 14 tagállamnak küldtek felszólítást emiatt.

Hazánk más ügyben is levelet kapott. Ebben az alapítványokra vonatkozó vagyonszerzési illetéki szabályok változtatását, uniós jogharmonizációját kéri a brüsszeli testület, mivel szerintük aggályos, hogy hazánk a belföldi alapítványok esetében adómentességet biztosít az öröklésre, az ajándékozásra és a visszterhes vagyonátruházásra vonatkozóan, míg másutt ezeket megadóztatják.

Nem tétlenkedett az EB: újabb szakaszba léptette a szakmai képesítések elismerésére vonatkozó szabályok végrehajtása érdekében indított kötelezettségszegési eljárásait, és felszólító levelet küldött részünkre is. Az uniós bizottság amiatt is figyelmeztetett hazánkkal együtt nyolc tagállamot, hogy teljeskörűen ültessék át nemzeti jogrendjükbe a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás ellen fellépő uniós szabályokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.