Várakozáson felül nőttek a járműeladások

Magyar Nemzet
2020. 03. 03. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A piaci várakozásokat felülmúlva 11 078 új személyautót helyeztek forgalomba februárban, az első két hónap összesített adata 21 192 – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a Datahouse adataira hivatkozva. Tisztán elektromos autóból 152-t (év elejétől 305), konnektoros hibridből 181-et (két hónap alatt 325) adtak el. Erdélyi Péter, az MGE ügyvezető elnöke szerint ez az értékesítési mérték mintegy tíz százalékkal haladja meg az MGE által várt eredményt.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a használtautó-behozatal továbbra is emelkedik, januárban 13 085 személygépkocsi (közel húsz százalékkal több, mint új) és 1431 kishaszonjármű jött az országba. Az ügyvezető elnök szerint ennek a trendnek a megállítása egyre kevésbé tűr halasztást.

A nagyhaszonjárműveknél csökkenő trenddel számol az MGE, a sofőrhiány és a dráguló működési körülmények miatt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.