15 év börtönnel fenyegetik Salvinit

Amíg belügyminiszter volt, Matteo Salvini következetesen megakadályozta, hogy a migránstaxik kikössenek Olaszország partjainál. A Liga vezetője közösségi oldalán adta hírül, hogy korábbi tevékenysége miatt idézést kapott a cataniai bíróságra, a vád ellene pedig emberrablás – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 04. 21. 21:44
SALVINI, Matteo
Matteo Salvini nem tágít bevándorláspolitikájától Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délután Matteo Salvini a Liga vezetője azt közölte a több mint 4 millió Facebook követőjével, hogy emberrablás miatt idézést kapott a cataniai bíróságra. Az első meghallgatás július 4-én szombaton, délelőtt fél 10-kor lesz. A videó fölötti szövegben Salvini azt írta, hogy akár 15 év börtönt is kaphat azért, mert még belügyminiszterként 4 napra feltartóztatott (azaz nem engedett kikötni) egy hajót és ezt az ügyészség emberrablásnak tekinti. Ez szürreális! – fakadt ki a videóban, majd hozzátette: Nem félek, csak azt tettem ami a kötelességem. De ez azt jelenti, hogy nyáron sok időt fogok eltölteni a gyönyörű Szicíliában.

Az ügy másfél éve húzódik. 2018 augusztusában Málta elutasította 177 Líbiából induló migráns belépését az országba, ezért azokat a máltai felségvizeken túl felvette a Diciotti, az olasz parti őrség hajója, amely Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter utasítására Catania elé érkezett. Matteo Salvini csak azzal a feltétellel engedélyezte a migránsok partraszállását ha előbb garanciákat kap az Uniótól, hogy lesznek olyan országok amelyek átveszik a bevándorlókat. Míg ez megtörtént eltelt négy nap, ugyanakkor Salvini szinte azonnal engedélyezte 27 felnőtt kíséret nélküli kis- és fiatalkorúnak, hogy leszállhassanak a hajóról. Végül az olasz katolikus egyház vállalta, hogy a főként eritreai bevándorlók közül 100 főt a gondjaiba vesz.

Matteo Salvini ellen már tavaly is vádat emeltek hasonló ügyben, miután 2019 augusztusában nem engedélyezte a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) hajójának kikötését sem – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.