Németország Törökországnak adott ki egy amerikaiakra támadó terroristát

„Mély csalódottságának” adott hangot Matthew Whitaker amerikai ügyvezető igazságügyi miniszter szerdán, amiért Németország Törökországnak adott ki egy terroristát, aki amerikaiakra támadt, és aki ellen eljárás indult az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI2019. 02. 07. 8:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illető Adem Yilmaz, akit azzal vádolnak Amerikában, hogy az afgán-pakisztáni határnál tíz éven át részt vett amerikai katonák elleni támadásokban, továbbá tanácsokat adott egy öngyilkos merénylőnek, aki 2008-ban robbantással megölt két amerikai katonát és megsebesített tizenegyet.

Whitaker nyilatkozatban panaszkodott arra, hogy hiába kérte az Egyesült Államok Yilmaz kiadatását, az a német bíróság, amely úgy határozott, hogy Yilmazt szülőhazájának, Törökországnak adja ki, nem másított ítéletén.

„A német kormány szándékosan segített Yilmaznak elmenekülni az igazságszolgáltatás elől azzal, hogy repülőgépre ültette és Törökországba juttatta” – áll az amerikai ügyvezető igazságügyi miniszter nyilatkozatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.