Takács Szabolcs: Olaszország és Magyarország között kölcsönös a tisztelet

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Rómában. Takács Szabolcs az ECHO TV Brüsszel – Európa választ című műsorában úgy fogalmazott: van esély arra, hogy a 2021-27 közötti uniós költségvetéssel kapcsolatban jó kompromisszum szülessen.

Forrás: MTI2019. 02. 15. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Szabolcs kiemelte: fontosnak tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa az olasz partnereket azokról a szempontokról és érdekekről, amelyeket a magyar kormány megfogalmazott az Európai Bizottság elfogadhatatlan javaslatával kapcsolatban és a magyar kormány migrációval kapcsolatos elképzeléseiről is.

Úgy gondolom, hogy vannak olyan elemei a migrációs válságkezelésnek, melyekkel teljesen egyetértünk az olasz kormánnyal. Magyarország be tudta bizonyítani, hogy a szárazföldön, kellő politikai akarattal igenis megállítható a migráció – fogalmazott. Hozzátette: az olasz kormány ugyanezt bizonyítja be, hogy a tengeri útvonalakon is lehet kezelni és megállítani a migrációs válságot.

Az államtitkár elmondta: nem véletlen hogy mind az olasz mind a magyar kormányt ugyanolyan vehemenciával támadják a brüsszeli bevándorláspárti szereplők. Köztük az Európai Bizottság első alelnöke és mások is, akiket a Soros György féle hálózat politikailag és anyagilag támogat.

Takács Szabolcs kifejtette: tájékoztatta az olasz partnereket arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében világosan kifejtette azokat a terveket, hogy a magyar kormány a demográfiai kihívásokat nem a bevándorlással kívánja kezelni, hanem egy jól működő, hosszú távú családpolitikával.

Az olaszok részéről ezek a kérdések érdeklődést váltottak ki. Úgy gondolom nyitottság van az olasz kormány részéről, hogy a migráció és a költségvetés tekintetében folyamatosan egyeztessük a szempontjainkat – emelte ki. Kifejtette: Olaszország és Magyarország között kölcsönös a tisztelet.

Ha ezt a tiszteletet megkapjuk az Európai Bizottságtól és más nyugati tagállamoktól is, akkor reális esély van arra, hogy jó kompromisszum szülessen a 2021-27 közötti uniós költségvetést illetően.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.