Nem kötelezték hazatelepítésre Belgiumot

Magyar Nemzet
2019. 03. 01. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helybenhagyta a brüsszeli fellebbviteli bíróság a belga kormány fellebbezési kérelmét, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezet (ISIS) harcosaitól született hat gyermeknek és anyáiknak a hazaszállítását elrendelő törvényszéki döntés ellen nyújtott be, jelentették hírügynökségek.

Egy belga bíróság tavaly elrendelte, hogy Brüsszelnek gyermekeikkel együtt haza kell hoznia két huszonéves nőt egy észak-szíriai menekülttáborból, amely a kurd erők fennhatósága alatti területeken található. A belga kabinet azonban különbséget kívánt tenni a tavaly távollétükben terrorszervezeti tagságért elítélt anyák és gyermekeik között, mondván: utóbbiak nem lehetnek bűnösek szüleik bűntetteiért.

A fellebbviteli bíróság most megállapította: a belga állam nem kötelezhető a hazatelepítésekre. A brüsszeli igazságügyi minisztérium ugyanakkor bejelentette: továbbra is erőfeszítéseket tesz, hogy hazaszállítsák Irakból és Szíriából a tízévesnél fiatalabb belga gyerekeket, akiket az ISIS által egykor ellenőrzött területeken fogtak el családjaikkal az amerikai támogatást élvező kurd erők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.