időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Újabb jelölt száll versenybe az Európai Bizottság elnöki posztjáért

Forrás: MTI
2019.03.21. 13:21

Bejelentette csütörtökön a dán liberális Margrethe Vestager, az Európai Unió versenyjogi biztosa, hogy versenybe száll az Európai Bizottság elnöki posztjáért.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű, liberális európai parlamenti (EP-) képviselőcsoport várhatóan még csütörtökön bemutatja azt a csapatot, amely az EP-választási kampányukat fogja irányítani. A várakozások szerint felfedik továbbá a dán uniós biztos félhivatalos jelöltségét is, az ALDE ugyanis szándékosan nem nevez meg egyetlen csúcsjelöltet a bizottsági elnöki tisztségre.

Vestager a Politiken című dán napilapnak adott interjúban beszélt arról, hogy jelölt az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Dánia még nem erősítette meg, hogy Vestagert jelöli következő uniós biztosának is. Minden EU-tagországnak egyetlen biztosa lehet, beleértve azt is, amely az Európai Bizottság elnökét adja.

„Addig, amíg az embernek nem mondanak gyorsan nemet, lehet reménykedni egy lassan érkező igenben” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Margrethe Vestager az interjúban.