Az európai zöldek barnák lesznek, ha kell?

Nevetséges, szánalmas, komikus és nagyon árulkodó, amit az európai zöldek frakciócsoportja művel az LMP-vel kapcsolatban.

2019. 04. 01. 17:29
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véleményük nagyjából másfél hónap alatt száznyolcvan fokos fordulatot vett, ami még a balliberális pártok esetében is egyfajta gyorsasági világcsúcsnak számít. Azt mondanám, a fehérről feketére váltottak, de itt valójában zöldből mentek át barnába.

Mi is történt? Február közepén az Azonnali.hu című orgánumnak adott nyilatkozatot Philippe Lamberts, az európai zöldek frakciójának vallon társelnöke, meggyőződéses neoliberális, globalista, Európai Egyesült Államok-hívő, a multikulturalizmus elkötelezettje, a nemzeti szuverenitás ellensége, és nem mellesleg Magyarország kormányát szívből gyűlölő politikus. Ebben ellentmondást nem tűrően közölte: kizárja az LMP-t soraiból az Európai Zöld Párt EP-frakciója, ha a párt együttműködik a Jobbikkal mint szélsőjobboldali párttal. Ha ez megtörténik, elválnak az útjaink – mondta.

Lamberts hozzátette: a zöldek saját hitüket és értékeiket követik, és nem hisznek a Jobbik színeváltozásában, néppártosodásában, mert ez nem más, mint politikai opportunizmus, ami elfogadhatatlan.

És tudják, mi a furcsa? Hogy Lambertsnek a Jobbikkal kapcsolatban teljesen igaza is van.

Na, de mi történik másfél hónappal később?

Az Európai Zöld Párt, akárcsak a Jobbik, nagyon érdekes színeváltozáson ment keresztül.

Egy március végi strasbourgi sajtótájékoztatón a zöldek két társelnöke, az eladdig igen szigorú Philippe Lamberts és Ska Keller már arról beszélt, hogy semmi baj nincs (!) azzal, hogy a két pártnak közös főpolgármester-jelöltje van Puzsér Róbert személyében. Ska Keller szerint „ez ellen nem sokat tehetnek”…

Igen? Például most már ki sem zárhatják az LMP-t? Valami vagy valaki közben ezt netán megakadályozta?

Ezek után, még komikusabbá téve magukat, úgy védekeztek, hogy az LMP és a Jobbik csak „ügyek mentén” egyeztet, de nem működnek együtt…

Ezen még Ungár Péter is csak mosolygott és nyilvánvalóvá tette, hogy ez együttműködés.

Nemrég éppen Veszprémben jelentették be a nagyon haladó pártok (értsd: szerencsétlen baloldali és liberális politikai tákolmányok), hogy közös jelöltjük lesz és együttműködnek, de ez a céljuk az önkormányzati választások teljes spektrumában.

Nos, ez tehát távol áll az együttműködéstől…

Nem is ez a kérdés, hanem az: mi történt a nagyon progresszív európai zöldek háza táján?

Talán csak nincsenek olyan, biztosan nem létező elit körök az unió háza táján, akiknek egyetlen szent és nemes céljuk van, mégpedig az Orbán-kormány szétzúzása és megsemmisítése? Mégpedig az uniós demokrácia nagyobb dicsőségére?

S talán csak nem úgy gondolták ezek a körök, hogy szólnak Lambertséknek, fejezzék már be ezt a melldöngető, zöld értékekről szóló dumát, mert, elvtársak, most fontosabb céljaink vannak, ejtsük egyelőre a Jobbik szélsőjobboldaliságával kapcsolatos vádjainkat, mert szükségünk van rájuk az Orbán-kormány proskribálásában? Mert hát „ez a harc lesz a végső”, és „csak összefogni már”?

Akár az ördög öreganyjával is, ugye, Gyöngyösi Márton?

És akkor ugye „nemzetközivé lesz holnapra a világ”?

Valljuk be őszintén a tanúbeli Pelikán gátőrrel együtt: egy brancs maguk mind, zöldek, kékek, barnák, vörösek – a szivárvány globalista-kozmopolita árnyalatai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.