Sikeresen felbocsájtotta második óriás rakétáját a SpaceX

Sikeresen felbocsájtotta második, Falcon Heavy nevű gigászi rakétáját csütörtökön este a SpaceX vállalat az Egyesült Államokból. A monstrumnak – ugyancsak a tervnek megfelelőn – visszaereszkedett a földre mindhárom gyorsító rakétája.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel 70 méter magas „Súlyos Sólymot” három gyorsító rakétájának összesen 27 hajtóműve repítette a magasba Cape Canaveralről. Szállítmánya az Arabsat nevű műhold.

Nyolc perccel az indítás után visszaérkezett egymás mellett két gyorsító rakéta, ugyanúgy, ahogy tavaly az első felszállás után.

A harmadik rakéta két perccel később ért föld helyett vizet, illetve platformot, szintén tökéletesen a terv szerint: több száz kilométerrel odébb szállt le az óceánra. Ez változás az első órás rakéta indításához képest, tovább, hogy ez a Falcon Heavy műholdat vitt az űrbe, nem pedig – reklámfogásból – Tesla autót, mint elődje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.