Sorakoznak fel Weberrel szemben

2019. 05. 28. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Tanács szinte teljes mértékben ellenzi Manfred Weber bizottsági elnöki ambícióit, derült ki António Costa portugál baloldali miniszterelnök szavaiból. Bár a néppárti csúcsjelölt még az elmúlt órákban is arról beszélt, hogy a néppárt demokratikus módon választotta őt csúcsjelöltté tavaly novemberben Helsinkiben, Weber ellenzőinek a száma egyre nő a tagállami vezetők között.

Eddig Emmanuel Macron francia elnök és Orbán Viktor miniszterelnök utasították el hivatalosan Weber jelöltségét, de már Mark Rutte holland, illetve Charles Michel belga kormányfőt is az ellenzők között tartják számon. Ide tartozhat Pedro Sanchez spanyol baloldali miniszterelnök is, aki hétfőn este épp a francia elnökkel bonyolított munkavacsorát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.